Aanhanger opleiding

Bij Autorijschool van den Berg ben je aan het juiste adres voor het behalen van je BE rijbewijs!

Je hebt bij ons de volgende mogelijkheden om de rijopleiding te volgen:

  - Dagopleiding
  - Losse lessen + praktijkexamen

  Voorafgaand aan de BE rijopleiding rijden we meestal eerst een intake van 90 minuten, daarna overleggen we hoe je de rijopleiding wilt volgen.

  Als je - voor je werk - bijna dagelijks of wekelijks met een aanhangwagen* rijdt, dan is een intest misschien niet nodig. Geeft daarbij het manoeuvreren en achteruitrijden met een (lichte) aanhangwagen geen probleem meer? Dan kunt u zich waarschijnlijk direct al opgeven voor de rijopleiding en doet u geen intest. Als u twijfelt dan adviseren wij u met klem om de intest te doen. U hebt dan de meeste kans op slagen! Bij een positief resultaat wordt het examen gelijk aangevraagd en wordt de lesdag besproken.

  In de meeste gevallen wordt de BE rijopleiding gedaan in 1 dag. Bij de dagopleiding les je 5 uur achter elkaar met aansluitend het praktijkexamen. Uiteraard is het ook mogelijk om losse lessen (aantal in overleg) + praktijkexamen af te nemen. Het examen wordt in overleg met jou ingepland en daar wordt naartoe gewerkt.

  Tijdens het examen moet je o.a. laten zien dat je achteruit kan rijden, zowel rechtuit als met een bocht, en je moet de aanhangwagen ook zelf kunnen aan-en afkoppelen. Voor het rijbewijs E gebruiken we een VW Golf6 waaraan een aanhangwagen gekoppeld is met een tandemas constructie. Daarmee is het heel wat makkelijker te draaien, keren en achteruit te rijden dan met andere aanhangwagens.

  * geldt ook voor de caravan, paardentrailer enz.