Bij Autorijschool van den Berg heb je de keuze uit 2 startpakketten. 

Voordelige startpakketten: (eventueel incl complete klassikale theoriecursus)

  • - Pakket 1: 20 lesuren + praktijkexamen
  • - Pakket 2: 20 lesuren + tussentijdse toets + praktijkexamen

Wij werken bewust met startpakketten, omdat het daadwerkelijke aantal rijlessen per persoon heel wisselend is en niet voorafgaand aan de opleiding is te voorspellen. Zodra de uren uit het pakket gereden zijn ga je verder op losse lessen. Vaak gaat dit per factuur van 10 uur. Het geeft dus géén garantie dat je daadwerkelijk met 20 lesuren je rijopleiding zal afronden. 

1 lesuur duurt bij ons 60 minuten. Onze voorkeur gaat uit naar 2 keer per week lessen waarbij er het liefst gereden wordt met blokken van 1,5 á 2 lesuren. Als je consequent lest behaal je sneller resultaat wat uiteindelijk ervoor zorgt dat je met minder lesuren je rijbewijs zal behalen. Natuurlijk komt het ook voor dat er 1 lesuur gereden wordt. Misschien omdat dat jouw voorkeur heeft of dat het een keer niet anders uitkomt in de agenda van jou en/of de instructeur. Alle lessen worden in goed overleg ingepland. 

 

Waarom een Tussentijdse Toets?
Om alvast te wennen aan het praktijkexamen en je vorderingen te testen kun je een tussentijdse toets afleggen. Deze verloopt als een echt praktijkexamen en geeft je zo een goed beeld hoe een praktijkexamen zal gaan verlopen. Je krijgt na de tussentijdse toets te horen waar je nog aan moet werken. Ook is er de mogelijkheid om tijdens de tussentijdse toets je vrijstelling te behalen voor de bijzondere verrichtingen. Bovendien kan de tussentijdse toets zenuwen wegnemen voor het praktijkexamen. Je weet tenslotte al wat je kan gaan verwachten op je praktijkexamen.

Ons streven is om de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op het rijexamen met zo min mogelijk uren.
Rijlessen volgen is al duur genoeg en wij willen absoluut niet dat er onnodig extra uren gereden worden.