Waarom een spoedopleiding?

Een spoedopleiding is ideaal als je snel je rijbewijs wilt behalen. Ook kan het handig zijn als je bijvoorbeeld voor een nieuwe baan een rijbewijs nodig hebt.

Een spoedopleiding is niet moeilijker dan een reguliere rijopleiding. Wel is het een intensief leertraject. Tijdens de spoedopleiding zit je al snel een aantal uren per dag achter het stuur. Het is dus belangrijk dat je goed gemotiveerd bent als je hiermee start. Stel, je gaat naar school, dan is het aan te raden om de spoedcursus in een vakantie of lesvrije week te doen. Als je van jezelf weet dat je moeite hebt met je concentratie vasthouden dan is het verstandiger om te kiezen voor een reguliere rijopleiding.

Bij de spoedopleiding is het belangrijk dat je overdag beschikbaar bent om te lessen. Zorg er voor dat je het theorie certificaat al behaald hebt voor je begint met de spoedopleiding. Zonder geldig theoriecertificaat mag je namelijk geen tussentijdse toets en praktijkexamen afleggen!

Als je van plan bent om een spoedcursus te gaan volgen, neem dan op tijd contact met ons op. Zo kunnen wij alvast ruimte in de agenda vrijhouden en tijdig de tussentijdse toets en het praktijkexamen voor je reseveren.

De pakketten (eventueel incl complete klassikale theoriecursus)

  • - 35 lesuren + praktijkexamen
  • - 35 lesuren + tussentijdse toets + praktijkexamen

 

Deze pakketten kunnen verdeeld worden over 10 tot 15 dagen. De lessen en het examen (en eventueel de toets) worden in overleg met jou volledig ingepland.

Wel of geen tussentijdse toets?
Om alvast te wennen aan het praktijkexamen en je vorderingen te testen kun je een tussentijdse toets afleggen. Deze verloopt als een echt praktijkexamen en geeft je zo een goed beeld hoe een praktijkexamen zal gaan verlopen. Je krijgt na de tussentijdse toets te horen waar je nog aan moet werken. Tijdens de tussentijdse toets kan je vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen. Bovendien kan de tussentijdse toets zenuwen wegnemen voor het praktijkexamen. Je weet tenslotte al wat je kan gaan verwachten op je praktijkexamen.

 

Nog een voordeel van een spoedopleiding: De slagingskans is hoger dan bij een reguliere rijopleiding.